Powerpoint præsentationer laves i hånden

Det tager i gennemsnit cirka 45 minutter at lave én slide i Powerpoint (prøv selv at sætte timeren, næste gang du skal lave en præsentation). En meget stor del af tiden bliver brugt på at teste dispositionen. Dvs. at prøve forskellige kompositioner, figurer, grafer, farver, etc. – uheldigvis tager det rigtig lang tid i Powerpoint. Vores forslag er i stedet, at starte med at lave præsentationen på A4 udelukkende ved brug af håndtegninger. Dispositionen på et stykke A4 matcher næsten 4:3 formatet, og undlader du at bruge de nederste 2 cm, så matcher det en 16:9 Powerpoint præsentation.

Det fantastiske ved at tegne slides i hånden, er du arbejder langt hurtigere da din hjerne/hænder ikke er underlagt Powerpoints til tider rigide struktur for spændende figurer. Fra at en slide tager cirka 45 minutter at lave, nærmer du dig i stedet cirka 5 minutter. Håndtegningerne skal indeholde alle de data dine færdige slides skal indeholde – dvs. alt tekst, grafer, figurer, fodnoter, kildehenvisninger, etc. Humlen er når du til sidst i processen sætter dig foran Powerpoint, skal må du kun lave præcist det som står på håndtegningen – hverken mere eller mindre – fra at tage cirka 45 minutter pr. slide falder tiden hurtigt til 20 minutter.

Hurtig prototyping til chefen

Vi har alle prøvet det. Chefen kalder dig ind på kontoret, for at fortælle om en kommende konference/foredrag/etc, og at hun til dagen selvfølgelig skal bruge en fantastisk præsentation på cirka 25 slides omhandlende emnet – det svarer cirka til 19 timers arbejde. Efter en kort snak om indhold, går slide produktionen igang og der bliver kræset lidt ekstra om de små detaljer – det er jo til chefen. Efter 4-5 dage er det tid til gennemgang af materialet og ud af de 25 slides, du efter bedste evne har produceret bliver 8 kasseret – og samtidig snakker i om 5 nye slides. I løse termer 6 timers spildt arbejde (45 minutter * 8) og 4 timers ekstra arbejde (45 minutter * 5).

Havde du i stedet håndtegnet slides’ne og brugt dem til første kalibreringsmøde, vil mødet kunne afholdes efter 3-4 timer (inkl. et par timer, hvor du tænker over den præcise storyline). Det kasserede arbejde vil udgøre overkommelige 40 minutter af din tid, og de 5 nye slides kan prototypes under mødet for at være sikker på budskabet er fanget. Konvertering af de håndtegnede slides til Powerpoint tager stadig i omegnen af en dag at lave, hvilket bringer det samlede tidsforbrug op på 1½ dag vs. cirka 25 timer.

Alle kan tegne, og alle kan blive gode med en lille smule øvelse

Vi har alle brugt time efter time på at tegne da vi var små. På et eller andet tidspunkt på rejsen til at blive voksen, har vi smidt evnerne og mange af vores kursister udtaler

“Jamen jeg kan da ikke tegne”

Vås! Samtlige af de kursister vi har haft gennem vores præsentationskurser, viser glimrende evner indenfor tegning. Det er jo vigtigt at huske, at de skal ikke tegne samtlige dyr fra Noahs Ark. Men alene illustrere en proces, graf eller andet visuelt element. Der er stadig et par skridt til de største af Picasso’s malerier…

TEST TIL DIG

Vi vil gerne udfordre dig. Giv håndtegningerne et skud i 3-4 uger – vi lover at du bliver overrasket over den øget kvalitet af dine præsentationer samtidig med du sparer tid på udarbejdelsen.

Fortæl gerne i kommentarfeltet hvordan det går med det 🙂